Cine a spus că singurul lucru constant în viaţă este schimbarea, nu ştiu. Ştiu că doar trecem invariabil prin acest proces de evoluţie conştient sau inconştient.

Inconştient trecem atunci când nu realizăm că multe din efectele pe care le resimţim în viaţă sunt ca rezultat al dorinţei de schimbare şi de evoluţie permanentă pe diferite planuri.

 

Când apare schimbarea?

Schimbarea intervine atunci când ne săturăm de realitatea pe care o percepem şi dorim să ne creăm o altă realitate care să se manifeste în ceea ce ne dorim să fim, realizăm, avem în viaţă. 

 

Cum se manifestă schimbarea?

Orice proces de schimbare a credinţelor şi convingerilor umane, creat de-a lungul vieţii fiecăruia dintre noi, ca urmare a experienţelor personale care au generat propriile convingeri, dar şi a celor pe care le-am asimilat din exterior, din mediul în care ne-am format, crescut sau evoluat este un proces natural care presupune atât urcuşuri (perioade de entuziasm, bucurie, încredere) cât şi „căderi mentale” (dificultăţi de adaptare, îndoială, temeri, lucruri care vin din trecut să infirme că nu este posibil ceea ce ne dorim sau care, dimpotrivă, să ne sprijine să ne modificăm percepţia pe care o avem asupra realităţii şi să rescriem credinţele personale).

 

Când are efect schimbarea?

Schimbarea propriu zisă are loc doar în condiţiile în care există un angajament la a creea ceva diferit, transpuns în practică prin noi idei, acţiuni care să ducă la o schimbare de atitudine şi comportamentală. Altfel, realitatea pe care vrei să o transformi va rămâne tot la stadiul de informaţie şi cunoştinţe.

 

Conştient sau inconştient?

 

A fi conştient de posibilitatea apariţiei acestor „căderi mentale”, înseamnă a nu le acorda semnificaţie ci a le vedea ca proces natural, a te transforma într-un observator al propriilor gânduri şi stări fizice şi emoţionale, a te detaşa, pentru că deja ştii că sunt rezultatul rescrierii unor noi credinţe. Ele nu ar apărea dacă nu ar exista un „început” de credinţă. Şi cum nu poţi să fii mai mult sau mai puţin însărcinată, înseamnă că deja este credinţa infiripată şi te transformă. Orice semn de îndoială este o oportunitate de a vedea în spatele ei credinţa, orice lucru care apare şi este oposul a ceea ce îţi doreşti o ocazie de transformare.

Cât durează acest drum, câte momente de descumpănire/încredere/împăcare nu ştiu. Depinde de fiecare.

Călătorie plăcută.

 

Irina-Elena Aiacoboae

Antrenor

Anunțuri