Vă invit la practică. Şi, ca să începem cu ceva concret şi „simplu”, vă propun o săptămână în care să fim atenţi la semnificaţiile pe care le dăm unor evenimente, vorbe, fapte din viaţa noastră.

Pentru că nu poţi schimba realitatea, decât prin a schimba percepţia asupra realităţii şi a extrage din Univers ceea ce îţi doreşti şi pe care încă nu vezi, auzi, simţi, dar asta nu înseamnă ele există.

Concret:

  • Mă doare gătul sau îmi curge nasul nu înseamnă că voi răci şi voi avea şi alte urmări.
  • M-am certat cu cineva nu înseamnă că s-a terminat / nu merge / nu mă place, mă desconsideră.
  • M-a apreciat cineva nu înseamnă decât că te-a apreciat şi atât.
  • M-a sunat / nu m-a sunat nu înseamnă că mă iubeşte / nu mă iubeşte.
  • M-am întâlnit / nu m-am întâlnit nu înseamnă mă vrea / nu mă vrea etc.
  • Mă doare capul nu înseamă că e de la cafea, curent, ci că pur şi simplu mă doare capul.
  • Mi-e teamă sau iubesc nu înseamnă decât că mi-e teamă sau iubesc.

 

Vă invit să fiţi prezenţi la toate gândurile care vin peste noi şi să ne aducem aminte că: Nu înseamnă nimic şi să ne întoarcem la Zero semnificaţii mentale pe care le dăm.

Da, sunt şi vor fi emoţii, sentimente, mai mult sau mai puţin intense. Ce facem cu ele?

Acelaşi lucru, suntem prezenţi (că alt cuvânt mai potrivit nu există în limba română, chiar dacă sensul lui în acest context a fost împrumutat din engleză). Sentimentele şi emoţiile le putem ignora, ne putem bucura de ele sau lăsa să se decanteze în corpul şi conştiinţa noastră. Ele fac parte din procesul de transformare prin care trecem.

 

Un prieten, Sorin Măgureanu mi-a adus aminte de Osho care spunea „Numai în această stare de conştienţă omul poate afla ce este fericirea. Corpul ştie plăcerea, mintea ştie bucuria, inima ştie veselia, a patra ştie fericirea. Fericirea este scopul lui sannya, al celui care caută, iar conştiinta este drumul către ea. Lucrul cel mai important este acela să fii observator, că nu ai uitat să observi, că nu ai uitat faptul că observi… observi…observi.”

 

V-aş fi recunoscătoare dacă aţi împărtaşi pe blog, pe Facebook sau oricum altfel doriţi ceea ce aţi observat, ce aţi simţit, ce s-a transformat în voi.

 

Cu drag,

Irina Elena Aiacoboae

Antrenor

Anunțuri