© Foto Gelu Coltau

© Foto Gelu Coltau: Sprijin. http://www.laprintarie.ro

Din practica mea de coaching cu clienţii am analizat care au fost lucrurile care i-au îndemnat să lucreze cu un coach şi când a apărut această dorinţă în viaţa lor.

 

  • Când tot ce ai făcut până acum de o perioadă de timp (luni sau ani de zile) te-au adus într-un punct al vieţii în care realizezi viitorul va rămâne la fel ca prezentul neschimbând nimic în comportamentul, gândirea şi obiceiurile de zi cu zi. Că nu poate fi posibil ceva diferit dacă nu stârneşti o revoluţie în viaţa ta.
  • Când eşti nemulţumit de unul sau mai multe din domeniile din viaţa ta (sănătate, familie, carieră, etc) şi ştii că poţi să realizezi mai multe, să ai sau să obţii, dar nu ştii ce te împiedică şi cum să ajungi acolo unde îţi doreşti.
  • Când doreşti să preiei controlul asupra vieţii tale şi să îmbunătăţeşti calitatea vieţii direcţionând şi redirecţionând energia şi concentrarea ta
  • Când constaţi că anumite lucruri din viaţă îţi consumă inutil din energia pe care o ai şi îţi doreşti claritate, uşurinţă pentru tine şi pentru relaţiile pe care le ai.
  • Când eşti dispus să aloci timp şi resurse financiare acestui proces.
  • Când îţi doreşti să creşti prin conştientizare, înţelegere personală şi sprijin.

În acest proces ai posibilitatea de a te cunoaşte prin întrebări la care nu te-ai gândit până atunci, vei vedea alte perspective, vei afla lucruri despre tine care te vor sprijini să ştii cine eşti, de ce ai nevoie sau îţi doreşti de fapt şi vei avea posibilitatea să faci alte alegeri în viaţa ta.

Dacă sunt rezistent la schimbare?

Chiar şi cei care au o anumită rezistenţă la schimbare, odată ce şi-o doresc, vor face câte un pas înainte spre o nouă atitudine şi un nou comportament care să le dea rezultatul pe care şi-l doresc. Timpul necesar transformărilor dorite depinde de fiecare persoană în parte.

Dacă sunt deja mulţumit de viaţa mea?

Poate nu simţi că ai nevoie de un coach, dar este folositor să verifici acest lucru:

Simţi că nu eşti conectat cu tine şi cu oamenii, care par să nu te înţeleagă?

Tolerezi lucruri care îţi consumă energia?

Viaţa pare dificilă?

Eşti împăcat?

Relaţiile pe care le ai sunt împlinite, frumoase?

Deseori am descoperit că oamenii îşi doresc ceva mai mult, profund şi complet în viaţa lor. Au sentimentul că ceva lipseşte în viaţa lor. Te provoc să te uiţi la imaginea de ansamblu şi să vezi care este acel ceva care lipseşte şi ţi-l doreşti.

Cu drag,

Irina Aiacoboae

Antrenor de Viaţă

Reclame