Ai avut senzaţia vreodată că ştii că nu este în regulă comportamentul tău, dar emoţiile pe care le încerci în momentul respectiv sunt mai presus de voinţa ta de a le controla? Când tot ce vrei în momentul respectiv este să le eliberezi aşa cum sunt? 

Când ceea ce încerci este furie, mânie, supărare, dezamăgire singurul lucru pe care poţi să îl faci este să le accepţi aşa cum sunt şi să le descarci aşa cum ştii mai bine. Dacă există persoane care au contribuit la starea ta cel mai bine este să nu stea în calea ta o vreme cât tu încă le mai porţi în tine. Dacă ai ce să le comunici şi îţi stă pe suflet poţi să o faci. Insă nu ele te vor ajuta să te linişteşti şi să îţi revii atâta vreme cât ele sunt unul din motivele pentru care treci prin stările respective.

Dacă poţi să îţi înţelegi şi să îţi accepţi supărarea sau mânia chiar dacă toate acestea te fac să fii ridicol, poţi să ceri să fii acceptat şi de cei din jurul tău. Aşa cum poţi să fii minunat, genial şi plin de iubire tot la fel de bine poţi să ai şi momente când nu judeci limpede şi raţiunea îţi este întunecată de o poveste pe care nu o înţelegi. Cât timp durează această stare depinde de tine. Când te vei sătura să stai în suferinţa acumulată vei vrea să ieşi cu tot dinadinsul de acolo şi să îţi îndrepţi gândurile şi energia spre ceva pozitiv, constructiv, care să te mulţumească şi împlinească.

Important este să elimini cu adevărat toate lucrurile care s-au adunat pe parcurs şi probabil ultimul eveniment care te-a marcat e doar cireaşa de pe tort şi ai ocazia să vezi de data aceasta din ce este făcută compoziţia lui. Doar că nu este o reţetă de dat şi la alţii. Fiecare îşi are propriile reţete culinare şi propriile poveşti.

Poţi să ceri claritate şi să începi să vezi lucrurile dincolo de implicarea emoţională şi povestea pe care ai rulat-o o vreme. Încetul cu încetul vei decanta toate emoţiile din istoriile adunate şi te vei elibera.

Poate fi o perioadă în care poţi să înveţi să îţi foloseşti energia negativă spre a crea ceva pozitiv. Oriunde doreşti să o canalizezi astfel încât la sfârşitul acelei perioade să spui, da, mi-a prins bine acest timp cu mine. Găseşte ceva de realizat pe care ţi-ai propus de ceva vreme sau poate ceva nou unde poţi să îţi canalizezi energia şi dragostea din tine.

 

Cu drag,

Irina Aiacoboae

Reclame