„Fericirea e posibila cand ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie”,  Mahatma Ghandi

Ai avut vreodata experienta ca vrei sa renunti la proiectele tale?

Viata ne poate aduce multe dovezi ca unele lucruri nu se pot schimba sau ca e greu de ajuns sa ne indeplinim visele. Cum am ajuns sa credem astfel? Noi am decis ca e greu sau nu avem sanse suficiente, de-a lungul vietii, dupa ce ni s-au intamplat anumite lucruri in viata, datorita evenimentelor prin care am trecut pana acum sau a mediului de care suntem inconjurati, din cauza faptului ca poate rezultatele intarzie sa apara, a dezamagirilor si frustarilor de la un moment dat.

Viata pe care o traim defineste cine suntem, ne reflecta pe noi.

Ca sa ne schimbam viata, este necesar sa renuntam la limitarile noastre. Aceasta presupune intrebari care sa ne provoace si care, de regula, nu vin cu usurinta de la noi insine.

Schimbarile presupun… schimbari.

Schimbarile presupun asumarea responsabilitatii pentru ceea ce este in viata noastra la un moment dat, acceptarea faptelor si a situatiilor si asumarea responsabilitatii pentru ceea ce ne dorim sa realizam.

Schimbarile presupun sa renuntam la anumite lucruri, sa acceptam ca rezistam la schimbari si cu toate acestea sa perseveram in a produce aceste schimbari in viata noastra. Oricum ne schimbam, dar sunt oare aceste schimbari in directia pe care ne-o dorim?

Renunta, da… la ingrijorari.

Daca este sa renunti la ceva, atunci renunta la ingrijorari. Fiecare are modul lui de a se raporta la Divinitate, eu personal vorbesc cu Dumnezeu si il rog de fiecare data cand trec prin momente de ingrijorare si de nelinisti sa le preia El. Am constatat de mult, ca a gandi prea mult despre un subiect sau altul, a-l intoarce pe toate fetele sau a ma intreba „De ce?” s-a intamplat un lucru sau altul nu era numai pierdere de vreme dar era si o scadere a energiei si productivitatii mele. Dandu-i lui Dumnezeu/Universului ingrijorarile si fricile mele, eu ma pot reintoarce la cine sunt eu si la ce imi propun sa fac.

Revii dupa o perioada mai dificila?

Citeste povestile impresionante ale unor oameni care au revenit la o viata normala, la performanta sau rezultate extraordinare, dupa perioade dramatice in viata lor, uita-te ca si alti oameni au trecut prin momente dificile si au reusit sa le depaseasca, incet, incet. Crezi ca pentru tine nu ar fi posibil?

Stii ce vrei sa faci? Fa-o!

Un prieten spunea zilele trecute, vrei sa faci o afacere, fa o afacere, vrei sa scrii o carte, scrie o carte, vrei ceva anume, fa acel lucru si, pe parcurs o sa ai toate informatiile necesare la dispozitie. Pe masura ce incepi sa faci pasi marunti, o sa incepi sa vezi ca poti sa pui caramida peste caramida la proiectul tau si incepe sa se inalte.

Incepe sa faci acele lucruri pe care stii ca le ai de facut, care iti dau satisfactie si implinire, chiar daca tu iti spui singur ca: ai / nu ai chef; iti place / nu iti place prea mult, poti / nu poti, nu stii ce si cum, etc.

Organizeaza-te.

Cel mai sigur mod de a nu ajunge acolo unde iti doresti este sa le lasi actiunile la voia intamplarii si sa nu ai claritate in ceea ce ai de facut. Chiar daca lucrurile si actiunile se modifica pe parcurs, o imagine de ansamblu a proiectelor si a actiunilor pe care le ai de facut zi de zi te ajuta sa fii constient de drumul pe care il parcurgi si de evolutia ta.

Apreciaza si bucura-te de fiecare rezultat pe care il ai.

Noteaza fiecare rezultat pe care il ai, cat de mic ti se pare, sarbatoreste-l si mergi mai departe, gata de a primi urmatoarele rezultate ale muncii si darurii tale. Evalueaza din cand in cand rezultatele, ajusteaza-ti obiectivele, daca este necesar si strategiile pe care urmeaza sa le aplici.

Elimina acele activitati care iti iau din timpul necesar atingerii scopurilor tale.

Spune “da” lucrurilor pe care le ai de facut si care vin in sprijinul obiectivelor tale din momentul de fata, spune “nu” celor care nu sunt in concordanta cu acestea.

Fa-ti timp pentru a echilibra toate aspectele vietii tale (familie, cariera, sanatate, timp liber, etc) astfel incat sa ai energia si bucuria necesara in atingerea scopurilor tale.

Distreaza-te.

Alege sa faci lucrurile cu usurinta si sa te distrezi pe parcurs, tot asa cum poti sa alegi sa ti se para greu orice ai de gand sa faci in viata.

Cauta sprijin sau un coach.

Ti se pare totusi greu sa faci performanta? Sau sa ai sentimentul ca la sfarsitul vietii ai avut o viata cu putine regrete sau deloc? 

La un moment dat cititul cartilor sau articolelor motivationale sunt doar informatii care se repeta, in schimb un coach poate sa te sprijine, te poate tine atent, motivat si concentrat pe obiectivele tale, cu o atitudine pozitiva si care sa genereze rezultate concrete.

Fiecare dintre noi este absolut unic, vad asta in fiecare zi, in munca pe care o desfasor. Cand intreb pe cineva care ii este visul in viata sau ce obiective are, nu primesc acelasi raspuns de doua ori.

 

Irina

Reclame