As fi vrut sa aflu mai demult ceea ce in ultima vreme am acumulat ca si intelegere. M-ar fi scutit de multe momente chinuitoare, eu cu mine. Dar, dat fiind faptul ca niciodata nu e prea tarziu, multumesc ca am putut macar acum sa imi dau seama de unele lucruri pe care alta data nu le intelegeam de ce mi se intampla.

Convingerile limitative
De cate ori nu am dat vina pe soarta, sefi, barbati, femeie, societate, criza sau orice altceva pentru o nemultumire pe care am avut-o? Eu adesea.
De cate ori nu am pornit intr-o noua relatie (cu un partener, prieten, angajator) gandindu-ne la o experienta avuta deja, cu frica ca sa nu se mai repete o poveste, cu pareri deja formate si bine inradacinate, despre cum e lumea, oamenii, viata, etc?
Se pare ca expresia „De ce ti-e frica nu scapi” nu e tocmai departe de adevar!
Ati spus vreodatata: Stiam eu ca asa o sa se intample?
Pai da, un bun motiv pentru care s-a intamplat ce s-a intamplat poate fi si faptul ca erati deja „programati” sa creati ceea ce s-a creat.
Ceea ce gandim inauntrul nostru, la nivel constient si subconstient ruleaza ca niste programe si determina ceea ce atragem in viata.
Da, suntem responsabili de ceea ce atragem in viata si, prima reactie pe care o ai cand stii ca tu esti cel care e responsabil de tot ce ti se intampla este sa te sperii, dar partea buna este ca aceste programe pot fi schimbate, trecerea de la o versiune la alta (ca sa vorbim in limbaj informatic) se face in timp, pe masura ce iti constientizezi convingerile.

Fapte, nu povesti
Ni s-au intamplat anumite lucruri in trecut, pe care le numim fapte. Ce semnificatie am dat noi acelor evenimente si cu ce convingeri am plecat mai departe in viata ruleaza si in prezent in noi, desi aceste lucruri care s-au intamplat sunt undeva in trecutul care nu mai exista decat in mintea noastra.

Vinovat
Atunci cand iti doresti ceva si sa presupunem ca acel lucru nu iti iese cum si cand vrei tu incep sa iasa la suprafata parerile tale despre tine, care la fiecare suna intr-un fel sau altul: eu nu pot, pentru mine e prea greu, e ceva in neregula cu mine, eu nu am noroc, nu poti sa le ai pe toate in viata, pe mine nu ma iubeste nimeni, etc etc, lista aceasta e imensa.
A te simti victima te „scuteste” de a mai incerca si de a mai cere de la tine sa ajungi acolo unde ti-ai propus si sa ai ceea ce iti doresti.

Prezent
Dar poate ca nu e nimic in neregula cu tine, ci s-a intamplat ca s-a intamplat, poti sa vezi doar ce a lipsit acolo si ce ai putea sa faci mai bine data viitoare si ca oricand poti sa o ei de la capat, din momentul acesta, de la zero in care sa creezi si sa recreezi ceea ce iti doresti si vrei sa atragi.

A creea
Constient fiind de faptul ca tu esti responsabil de ceea ce atragi, uita-te acum ce crezi despre un domeniu sau altul in viata, despre un obiectiv sau altul, uita-te ce convingeri ai avut si inca mai ai. Si pune-ti pe hartie si in minte ceea ce doresti sa atragi, nu ceea ce nu doresti sa atragi!

A fi responsabil e o dulce usurare si un dar pe care constiinta ti-l da, a fi victima e doar o rasplata a modului tau vechi de a fi de a-ti spune ca nu poti sa ai tot ce iti doresti.
Si daca citesti aceste randuri, ca si altele pe aceasta tema, inseamna ca deja cauti sa atragi mai mult decat ai reusit pana acum si.. esti pe drumul cel bun 

Irina Aiacoboae
POI

Reclame